Empresa i Emprenedoria

Dades de l’àmbit
Tècnica: Virgínia Merlos
Horari d’atenció al públic: De dilluns a divendres de 9 a 14h

L’àmbit d’Empresa i Emprenedoria té per objecte donar suport a la generació i consolidació d’activitat empresarial.

Serveis a les empreses:
– Borsa de treball
– Finançament, ajuts i subvencions.
– Legislació i normativa.
– Bases de dades d´empreses.
– Innovació, Internacionalització, Cooperació empresarial, Qualitat, Medi ambient.
– Cursos, jornades, seminaris.
– Informes sectorials
– Informació de les bonificacions a la contractació laboral

 

Jornades de Cooperació Empresarial
L’any 2008 l’Ajuntament de Premià de Dalt va iniciar el projecte de Cooperació Empresarial amb l’organització de sessions de treball per diferents sectors d’activitat econòmica, amb l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada entre empreses i professionals amb interessos comuns.

Jornades de Cooperació empresarial “Cuina ibera”
Cartell Jornada de Cuina Ibera 2010

 

El directori és un servei gratuït a les empreses de la vila que té com a objectiu oferir la màxima informació de les empreses de la localitat (activitat, productes, dades de contacte..).

El directori té com a finalitat fer conèixer l’activitat econòmica i dinamitzar el teixit empresarial local.

 

El servei als/les emprenedors/es:
El Servei Municipal d’Ocupació i Promoció Econòmica (SMOPE) és membre de la Xarxa Inicia per a la Creació d’Empreses del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i ofereix els serveis següents:

Informació i orientació
Quan ens decidim a crear una empresa ens sorgeixen, de cop, moltes preguntes. Malgrat que tinguem la idea força clara, sovint no sabem per on començar.

Des d’INICIA: per la creació d’empreses respondrem les vostres preguntes, us orientarem en tot el procés de creació de la vostra empresa i us informarem sobre el conjunt de serveis, ajuts i recursos que us podem oferir.

Assessorament
Us ajudem a analitzar la viabilitat de la vostra idea i us assessorem en el procés d’elaboració del Pla d’empresa que us serà de gran utilitat per planificar i pensar anticipadament en el nou negoci.

El Pla d’empresa us servirà també per presentar el vostre projecte a d’altres persones: per obtenir finançament, convèncer inversors, aconseguir condicions més favorables amb proveïdors, establir acords i aliances, etc.

Formació
A través de la xarxa d’entitats podreu accedir a cursos de formació especialitzada en habilitats, planificació i gestió empresarial per augmentar les possibilitats d’èxit de la vostra empresa.

Consolidació
Durant els tres anys posteriors a la creació de la vostra empresa, podreu optar a seguir plans de seguiment per part de personal tècnic especialitzat per ajudar-vos en la consolidació de la vostra empresa i a millorar el seu potencial de creixement.

Video presentació Xarxa INICIA:

 

Empreses creades o assessorades al municipi a través d’INICIA:

L’ATELIER | Botiga de complements i bijuteria, decoració per a la llar, articles fets a mà. La podem trobar al Local núm. 19 a “La Fàbrica”.

 

PISCI-NETA | Botiga especialitzada en la venda de productes de sanejaments de piscines i tractament d’aigües.La podem trobar a la Riera de Sant Pere, 76 (al costat del centre veterinari).

ELÈCTRIC MARESME | Societat que es dedica a projectes i instal·lacions, electricitat, fontaneria, gas, calefacció, climatització, domòtica i telecomunicacions. Es troben a la Ronda Pirineu, 11 de Premià de Dalt.

 

LA COOPERATIVA DE PREMIÀ DE DALT | Tradicionalment coneguda com “La Cope” es va inaugurar al 1902. Aposta per una gamma variada de productes d’alimentació i per a la llar. Bàsics i de primera necessitat però també diferenciant-se, sobretot a la secció de vins i licors on disposa d’una oferta diversificada. La podem trobar al Carrer de la Cisa, 8 de Premià de Dalt.

ESPAI EDUCA | Espai Educa és un centre educatiu integral destinat a donar suport a l’estudiant en diverses vessants; com són: suport escolar, anglès, atenció psicopedagògica i l’atenció psicològica, logopèdia. Es troben al carrer de la Cisa, 4 de Premià de Dalt.

 

Enllaços d’interès per a empreses i emprenedors