Projecte Aprèn

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE
L’Ajuntament de Premià de Dalt, a través del SMOPE (Servei Municipal d’Ocupació i Promoció Econòmica), posa en marxa el Projecte APRÈN   Fes Click!, una nova iniciativa en la que es vol promoure l’ús de les noves tecnologies entre la població.

El Projecte APRÈN neix amb l’objectiu de posar a l’abast de la població i de manera totalment gratuïta, una serie de cursos de formació per a apropar, aprofundir i/o millorar en l’àmbit de la informàtica i internet.

Els cursos es realitzaràn a les dependències municipals i tindràn una duració determinada en funció dels temes a tractar. El contigut i tipus de cursos s’adapataràn a la demanda, coneixements i necessitats dels assistents. Les persones interessades han de demanar prèviament la seva participació a l’acció.

OFERTA FORMATIVA
L’oferta formativa, per la seva banda, es podria estructurar en dos plans de formació, el Pla Inicia’t i el Pla Avança:

Inicia’t és un pla de formació destinat a l’ensenyament bàsic de les noves tecnologies. Pla adreçat a qualsevol col·lectiu.

Avança és un pla de formació dirigit a ajudar al col·lectiu d’adults (a partir de 18 anys) a fer servir Internet d’una manera útil per a les seves necesitats com per exemple: la recerca d’informació i/o de feina, fer gestions telemàtiques (tràmits administratius estatals i municipals), comprar-vendre o organitzar les vacances per internet, consulta de diaris, etc.

Aquests Plans Formatius estarien organitzats en diferents activitats anomenades Càpsules*. Aquestes Càpsules tindrien una durada d’entre 1 i 3 hores donant a conèixer els trets més fonamentals dels diferents recursos informàtics dels quals disposem, d’aquesta manera els assistents tindran una formació adecuada com perque siguin autosuficients. Es podràn incorporar noves Càpsules o eliminar Càpsules ja existents del programa d’activitats dels plans de formació en funció de la demanda dels assistents.

Un altre tema a tenir en compte seria l’ordre recomanat per a assitir a les activitats, en aquest cas, l’ordre el marcaria el número que té cadascuna de les Càpsules. A cada Càpsula hi ha un comentari on es diu a qui va adreçat l’activitat i quin nivell ha de tenir per a poder aprofitar la formació.

Totes i cadascuna de les activitats d’aquests 2 plans es podrien fer durant tot l’any incorporant o eliminant Càpsules, com dèiem, en funció de la demanda dels assistents. Queda pendent de definir els dies de la setmana i l’horari de les diferents càpsules.

El calendari serà flexible en un principi des del punt de vista del día de celebració de l’activitat adaptant-nos el més possible a les necessitats dels diferents col·lectius. La intenció és que aquest calendari es converteixi en fixe en un periode breu de temps.

Els interessats podràn assistir a qualsevol de les càpsules ofertades en l’horari establert i en l’ordre que vulguin tenint en compte a qui van adreçades i el nivell que cal tenir de cadascuna d’elles.

*El terme Càpsula fa referència a les clases de curta durada que s’impartirien.

Properament més informació…